20. marraskuuta 2008

Terveisiä Dresdenistä (6)


Ottelu Suomi-Norja on alkanut. Magnus Carlsen pelasi ensimmäiset 15 siirtoa salamavauhtia.

Mieletön päivä suomalaisille! Miehet pelasivat tasan vahvan Norjan joukkueen kanssa, ja naiset tasasivat pisteet yläpuolelle sijoitetun Bosnia ja Hertsegovinan kanssa.


Carlsen oli kevyttä tavaraa Nybäckin käsittelyssä.

Ykköspöydällä Tomi kukisti Norjan nuoren tähden Magnus Carlsenin. Ja millä tavalla voitto tuli! Asemallinen upseerin uhraus 20. siirrossa yllätti norjalaisen täysin. Tomi jatkoi vahvasti, eikä edes pieni epätarkkuus 28. siirrossa asettanut valkean voittoa kyseenalaiseksi. Tomilta oli lievässä aikapulassa jäänyt huomaamatta, että jatkossa 28. Db5 Ta8 29.Txa8 Dxa8 30.dxc5 Da1+ ratsu lentää shakilla. Onneksi asema pysyy senkin jälkeen valkean voittona. Yksinkertaisempi voittojatko olisi ollut 28.dxc5 Lxc5 29.Db5 Tc8 30.Dd7!.


Pallo karkasi Simen Agdesteinilta.Lehdistötilaisuus.

Voiton jälkeen Tomia vietiin Susan Polgarin emännöimään lehdistötilaisuuteen, jossa hän sai vastailla uteliaiden toimittajien kysymyksiin. Saapa nähdä, onko Tomin ja Magnuksen peli huomenna päivän pelinä olympialaisten virallisessa lehdessä.Kjetil Lie (yllä) ja Jon Ludvig Hammer voittivat pelinsä.

Tapanin kyttäystaktiikka palkittiin. Agdestein repi avuliaasti asemansa rikki sillä välin, kun Tapani siirteli ratsuaan g8:sta f6:een ja takaisin. Kun Tomi oli voittanut pelinsä ja Tapanin peli vielä kesken, niin Tapani sanoi, että "taitaa tulla pataan, mutta ei mitään väliä, kun Tomi kerran voitti." No pataan ei tullut, ja joukkuetasapeli maistui todellakin voitolta!


Bosnia ja Hertsegovina vs. Suomi päättyi tasan 2-2.

Naisista Niina ja Sari pelasivat hallitut tasapelit. Päivi voitti helpon oloisesti epäilyttävää ranskalaisen muunnelmaa pelanneen vastustajansa. Erika ajautui suhteellisen tasaväkisessä asemassa aikapulaan ja hävisi sen seurauksena. Naisten peleihin huvittavan välikohtauksen tarjosi viereisellä pöydällä pelannut nigerialainen äiti, joka oli jättänyt puolivuotiaan lapsensa suomalaisten pöydän läheisyyteen nukkumaan. Lapsi tietysti heräsi ja rupesi huutelemaan. Tuomari sai vähän ylimääräistä tehtävää ja pääsi pariksi tunniksi lapsenhoitajaksi.

Suomen miehet ovat sijalla 34 ja naiset 73.


Herrasmiestuomari lapsenlikkana.

Isäntämaa Saksa jatkoi hyviä otteitaan ja pelasi tasan Ukrainan kanssa. Myös Romanian voitto Bulgariasta on pienehkö yllätys. Daamien sarjassa Mongolia yllätti Israelin.

Kilpailua johtaa tällä hetkellä Armenia. Naapureistamme Venäjä on toisena, Ruotsi sijalla 21, Norja 22 ja Viro kahden peräkkäisen 4-0 -voiton siivittämänä 49. Naisten sarjassa piikkipaikkaa pitää hallussaan Kiina, Venäjä on toisena. Pohjoismaista parhaimpana Ruotsi 41., Viro 44.

Lopuksi videoita päivän hienosta kamppailusta:

1) Tomi on juuri tarjonnut uhria. Kesto: 1'21"


2) Peli alkaa olla selvä. Kesto: 2'01"


3) Tappion myöntämisen sietämätön vaikeus. Kesto: 2'01"

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella hienoja hetkiä, myös hyvin kuvattuja videoita
Onnittelut koko joukkueelle

Anonyymi kirjoitti...

Upea voitto Nybäckiltä, tämä on loistava piristyruiske suomalaiselle shakille!

Anonyymi kirjoitti...

Olikohan valmisteltu upseerin uhraus pelissä? Onnittelut Suomen joukkueelle 2-2 tasapelistä!! Sekä parasta Nybäckin voitto Magnus Carlsenista 1. pöydällä.

Anonyymi kirjoitti...

Alkaiskohan Nybäck saada kohta kutsuja kovien nimien turnauksiin?

Anonyymi kirjoitti...

Hienot videopätkät asianmukaisilla kommenteilla eikä keinotekoisilla selityksillä, kuten yleensä reportaasissa on tapana.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hienoista videoista ja hyvistä asiallisista kommenteista. Terveiset ja onnittelut Suomen joukkueille!
Me elämme täällä hengessä mukana, ja mikä on eläessä, kun näin saamme ajantasaista tietoa pelien tuoksinasta.

t: lukija