15. marraskuuta 2008

Terveisiä Dresdenistä (2)Toinen kierros pääsi alkamaan tunnin myöhässä, kun järjestäjät sekoilivat kokoonpanojen kanssa. Ainakin 60 joukkueen ilmoitettu kokoonpano oli järjestäjien virheen vuoksi väärä, kun pöytäparitus julistettiin kello 11. Melkoinen soppa.


Nybäckin vastustaja Vladimir Klasan.

Suomen miehillä oli vastassa ennalta selvästi heikompi kuurojen joukkue ICSC, jossa pelasi pari kv-mestaria ja viimeisellä pöydällä jopa ex-maailmanmestari - kuurojen kilpailuista. Pelit sujuivat melko tasaisina, eikä lopputuloksen kaltaista rökälevoittoa voinut puolivälissä vielä ennustaa - vaikkakin tasaväkiset ottelut monesti kääntyvätkin vahvemman eduksi.


Veselin Georgiev. Tasan Sammalvuon kanssa!

Ensimmäisenä päättyi Tapanin peli tasan. Heikillä puolestaan oli ollut koko ajan hyvä asema, ja voitto tulikin melko helpon tuntuisesti.


Heikki ei jättänyt Pavel Perfenoville mahdollisuuksia.Tomi ei saanut avauksesta toivomaansa etua. Väliaikainen sotilaanuhraus 21. siirrossa on kunnianhimoinen pelitapa ja tuotti toivotun tuloksen. 40. siirron paikkeilla vastustaja yritti nalkittaa valkean tornin, mutta Tomi oli laskenut tarkemmin: eteneminen a-sotilaalla oli riittävä.


Sergei Salov hermostui, kun Mika ei paremmassa asemassa, paremmalla ajalla ja paremmalla luvulla suostunut remissiin.

Mikalla oli tiukka vääntö. Vastustaja ehdotti jossain vaiheessa tasapeliä, ja kun Mika ei suostunut, niin vastustaja alkoi tuhista ja puhista ja pelasi pelin loppuun paiskoen nappuloita. Kummallista käyttäytymistä. Ehkä maailmanmestari tunsi arvoaan loukatuksi?

Suomen miehet kahden kierroksen jälkeen sijalla 46.

Myös naisilla oli tiukka ottelu. Vastassa oli Ecuador. Lopputulos pelitilanteisiin nähden harmillinen 3-1 tappio. Ainakin Heinillä oli jossain vaiheessa parempi asema, joka luisui kokonaan pois kontrollista. Loppuasemassa vastustajalla oli enää niin vähän aikaa, että tasapelistä sovittiin. Niinalle puolestaan iski sokeus; hän ei nähnyt, että lopussa vastustaja shakkaa ja lyö tornin pois. Naiset tällä hetkellä sijalla 24.


Niinan onnekas vastustaja Martha Fierro.


Ecuadorin kakksospöytä Rocio Vasquez.


Evelyn Moncayo.


Jessenia Rojas.

Huippumaiden osalta ei ole mitään erityisen suuria yllätyksiä. Miehissä Venäjä on ottanut kaksi niukkaa voittoa, mutta vastuskin on ollut kelpo (Sveitsi ja Puola). Bulgaria hävisi ensimmäisellä kierroksella Saksan kakkosjoukkueelle.


Kramnik ja Gristshuk pelasivat molemmat tasan toisella kierroksella.Tänään urheilullisilla(!) miehillämme on vastassa helpohko Trinidad & Tobaco, naisilla puolestaan kivenkova Tshekki. Syy oudon oloiseen paritukseen on siinä, että kahdella ensimmäisellä kierroksella on käytettyä kiihdytettyä paritusta, jolloin paluu normaaliin ei suju ilman joitakin kummallisuuksia. Huomisesta lähtien parien pitäisi kuitenkin jo tasoittua normaaleiksi.


Gata Kamsky


Magnus Carlsen

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hop-hop Suomen joukkueille! Kiitos edelleen kommenteista ja kuvista, sohvaperuna seuraa jännityksellä kisastudiossaan miten suomipojan ja -neidon mahtanee käydä...
t. Soffa-Potaatti