17. marraskuuta 2008

Terveisiä Dresdenistä (4)

Neljännellä kierroksella Suomen miehiä vastassa oli selvästi yläpuolelle rankattu Argentiina. Joukkue lähti kuitenkin toivorikkaana taisteluun. Lopputuloksena oli neljä tasapeliä, joista jokainen - eikä vähiten Mikaelin peli - tuli kunnon kamppailun jälkeen. Hyvä 2-2-tulos nosti Suomen sijalle 34 neljän kierroksen jälkeen.Kateellisten panettelua? Lenkkeilevä Suomen joukkue on herättänyt huvitusta kilpakumppaneissa.

Tomilla oli peli koko ajan hallussa. Mustan äkkiä katsottuna pelottavasta ratsuparista huolimatta Tomi piti asemaansa parempana. Lopun aikapula lienee osatekijänä, että peli päättyi tasan.


Anton Kovalyov piti Agoa pitkään pihdeissä. Ote herpaantui lopussa.

Mikaelilla puolestaan oli vaihteleva peli. Hän sai mukiinmenevän aseman, joka kuitenkin parin epätarkkuuden seurauksena luiskahti selvähköksi häviöasemaksi. Mikään ei kuitenkaan ole selvää ennen kuin peli on päättynyt. Mikael taisteli maratonpelissä urheasti. Vastustajan ote herpaantui, ja 85.Df3 salli Mikaelin päästä asemaan, jossa tasapelin pitäminen oli mahdollista.


Argentiinan nelospöydällä pelasi lempeästi hymyilevä Daniel Campora.

Heikki oli valmisteluissaan huomannut, että hänen vastustajansa oli herkkä uhraamaan. Heikki heitti pelissä vettä myllyyn, ja sieltähän se laadun uhraus 20. siirron tietämillä tulikin. Seuranneissa sotkuissa Heikki pärjäsi hyvin. Aikapulassa jäi näkemättä voittojatko 39.Ld4! Rxd1 40.Lc5+ Kg7 41.Dd4. Peli jatkui 39.Te1 Rf5 ja päättyi siirtojen toistolla tasapeliin.

Mikan peli oli ainakin ulkoisesti rauhallisen näköistä. Vastustajalla oli pitkään pientä etua, mutta asema pysyi riittävän tasapainoisena.

Naiset ottivat hienon 3½-½ voiton korkeammalle sijoitetusta mutta hiukan heikommalla pelanneesta sokeiden joukkueesta IBCAsta. Niina sai toiveita herättävän aseman mustilla espanjalaisen vaihtomuunnelmassa. Osat vaihtuivat jossain vaiheessa, mutta lopulta torniloppupeli päättyi tasan.

Naisten vastustajat (ylhäältä): Lubov Ziltzova-Lisenko, Mieke Maeckelberg, Teresa Debowska ja Elisabeth Fries.

Heini kävi hakemassa alussa laadun, mikä kadutti jälkeenpäin. Vastustaja sai ikävän näköisen hyökkäyksen - mutta ei onneksi sen enempää. Sarilla - ja varsinkin Päivillä - näytti olevan helpohko peli. Huono päivä vastustajille ja hyvä meille! Naiset nyt sijalla 61.


Virolaisten peli on tähän asti ollut yhtä tervanjuontia.

Kummassakaan sarjassa ei tapahtunut mitään suuryllätyksiä. Norja jatkaa mainiota taivaltaan Carlsenin johdolla; neljännellä kierroksella tuli tasapeli Englantia vastaan. Norskit ovat tällä hetkellä 5. sijalla! Myös ruotsalaisilla on alkutaival sujunut hyvin, mistä kertoo 19. sija. Virolaisilla vastaavasti takkuaa: paikka tulosluettelossa reilusti puolivälin alapuolella (97.) ei varmasti tyydytä kapteeni Halifmania.


1700-luvun alussa rakennettu Zwinger on kuuluisa nähtävyys Dresdenissä. Se - ja lähes koko kaupunki - jouduttiin rakentamaan uudestaan toisen maailmansodan jälkeen.


Zwingerin kohtalon on jakanut myös Frauenkirche, jonka takana on näkyvillä palasia alkuperäisistä seinistä.


Turisteja viedään.
Shakki näkyy myös katukuvassa. Alempi kuva daamien asusteliikkeen ikkunasta. Laudalla oleva asema vaikuttaa hieman erikoiselta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos taas Dresdenin kuulumisista ja kuvista sieltä.
Kyllä tämä nykytekniikka on mainiota, se kun mahdollistaa ajantasaisen tiedon kaikkialta kaikkialle.

T. blogin lukija

Anonyymi kirjoitti...

Parasta raportointia kautta aikain shakkiolympialaisista tekniikasta huolimatta! Ruotsi on joukkueena pelannut kohtuullisesti, mutta SM Berg on flopannut pahasti.

Anonyymi kirjoitti...

Voin allekirjoittaa sen, että pojat ihan oikeastikin mitä suurimmalla todennäköisyydellä tuolla tasolla käyvät lenkillä, sillä olin mukana EuroCup -turnauksessa tänä vuonna ja todellakin, sielläkin juostiin; Ainakin siinä vaiheessa, kun kaupat olivat menossa kiinni.

No, ainakin Heikki kävi lenkillä !!
Linkkejä:
http://www.acefutsal.net/