25. lokakuuta 2007

Tunnelmia Rodokselta

Rodoksella järjestettiin 50. kansainvälinen tehtäväshakkikongres-
si
13.-20.10.2007. Kuvien myötä satunnaisia tunnelmapaloja.


Kongressin juliste.


Kongressi järjestettiin viihtyisässä hotelli Olympic Palacessa.


Skootteri on kätevin kulkuväline kaupungissa, jos sillä vain uskaltautuu autojen sekaan.


Harri Hurme ja allekirjoittanut arkeologisessa museossa...


...jonka sisäpihaa vartioi "leijona". Päädyimme kuitenkin siihen tulokseen, että kyseisen leijonan veistäjä ei ole kyllä koskaan leijonaa nähnytkään. Harri ristikin elukan norpaksi!


Suurmestarin palatsi, jota mm. Mussolini piti kesämökkinään.Rodoksen eteläpuolella oleva Lindoksen Akropolis on suosittu nähtävyys.


Näimme myös turkkilaisia laskuvarjojoukkoja...


...ja tietysti kulkukissoja.


Valaistu vanha kaupunki oli kaunis näky.


Kongressin epävirallisiin kilpailuihin kuului mm. tandem-turnaus. Tässä vastakkain joukkueet Indrek Aunver, Margus Sööt (Viro) - David Friedgood, John Nunn (Iso-Britannia). Kumpikaan joukkueista ei pärjännyt mainittavasti. Yritimme Harrin kanssa ottaa osaa turnaukseen, mutta ilmottautumisemme tapahtui muutaman minuutin liian myöhään. Mutta sainpa ainakin opettaa Nunnille digikellon käyttöä.


John Nunn voitti sekä henkilökohtaisen että joukkueiden (yhdessä Jonathan Mestelin ja David Friedgoodin kanssa) ratkaisemisen maailmanmestaruuden!


Henkilökohtaisen kilpailun palkintokolmikko (vasemmalta): Georgi Jevsejev (Venäjä), John Nunn (Iso-Britannia) ja Piotr Murdzia (Puola).

Suomen ratkaisujoukkue ei onnistunut odotetulla tavalla. Harri Hurme ja Kari Karhunen ovat varmaankin suhteellisen tyytyväisiä tulokseensa, mutta Jorma Paavilainen epäonnistui totaalisesti. Jälkeenpäin hän on kuitenkin iloinnut uudesta ennätyksestä: kukaan ei ole aiemmin pudottanut MM-kilpailussa vahvuuslukuaan 114 pistettä!


Kari Karhusesta tuli ratkaisemisen KvM!


Jorma Paavilaisen kaksisiirtoinen apumatti sai 2. palkinnon perinteisessä Whisky-kilpailussa, jossa tehtävät tuomitaan yhtäältä taiteellisuuden ja toisaalta ratkaisun vaikeuden kannalta. Minulta Jorman tehtävä jäi kokonaan ratkaisematta.


Hannu Harkola ojentaa 11. kertaa jaettavan Finlandia-palkinnon PCCC:n entiselle presidentille Bedrich Formánekille.

Näytteeksi ratkaisemisen MM-kilpailun 2-siirtoiset mattitehtävät. Jokainen voi kokeilla kuinka pärjäisi. Aikaa on 20 minuuttia. (Kuva suurenee klikkaamalla sitä.)Ei kommentteja: