26. syyskuuta 2011

Seurajoukkuiden Euroopan cup


1. kierroksella Tammer-Shakki ja Aatos pelasivat pääpaikalla, arvokkaan keisarillisen hotellin kristallisalissa.

Seurajoukkueiden eurocup pelataan tänä vuonna Slovenian Rogaška Slatinassa. Suomesta mukana ovat hallitseva Suomen mestari Tammer-Shakki sekä hopeamitalisti Aatos.

Ensimmäisenä päivänä suomalaisjoukkueet saivat kylmää kyytiä, kun vastaan asettuivat supersuurmestarijoukkueet Ekonomist Saratov ja Jugra. Molemmat ottelut päättyivät suomalaisille murheellisesti 6-0, vaikka mahdollisuuksia pisteryöstöihin olikin.

Tähtireportteri Jorce Markkula lähetti kuvia paikan päältä.


Slovemian kansallislaulun esitti paikallinen naistrio.


Paikallisen musiikkikoulun nuoret valloittivat avajaisyleisön Hair-musikaalin säveliin perustuvalla lavaesiintymisellä.


Tammer-Shakin vastustaja oli hallitseva Euroopan mestari Ekonomist Saratov. Mika Karttusta vastassa oli suurmestari Pavel Eljanov.


Aatoksen 1. kierroksen vastustaja oli suurmesteita täynnä oleva venäläinen Jugra, joilla oli yhtenäinen peliasu. Se muistutti venäläistä rajavartioston uniformua.


Eljanov oli lopulta liian kova pala Karttuselle, jonka oli pakko luovuttaa. Mutta täyden päivätyön joutui Eljanov tekemään vaalean pörröpään kanssa.


Mikko Markkula (kesk.) keskustelemassa ennen avajaisia Euroopan Shakkiliiton slovenialaisen pj:n Boris Kutinin (vas.) ja venäläisen Jevgeni Jeletskin kanssa.

Ei kommentteja: