22. kesäkuuta 2011

Tammer-Shakki Bremenissä

Kuvareportaasi Tammer-Shakin juniorien matkasta Bremeniin 16.–18.6.1400-luvun alussa rakennettu Bremenin raatihuone kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon.Grimmin satu Bremenin soittoniekat on saanut kuuluisaksi tulleen patsaan. Se on keskeisellä paikalla raatihuoneen vieressä. Kun aasin etukavioon koskettaa, kaikki toiveet käyvät toteen.Possuja paimenineen kävely- ja ostoskadulla.Lähes sadan metrin korkeuteen kurkottavaa tuomiokirkkoa alettiin rakentaa jo 1000-luvulla.Tuomiokirkon vierellä mielenosoittajat vaativat Natoa poistumaan Libyasta ja Afganistanista.Tamperelaiset antoivat Bremenille kelpo vastuksen. Kaksi puolen tunnin ajoin pelattua peliä päättyivät Bremenille 4–3 ja 6–1. Liekö toisella kierroksella tamperelaisjunioreille tullut jo vähän väsy, pelit kun pelattiin jo menopäivänä. Tamperelaisnuorista mukana olivat Jani Ahvenjärvi, Elias Nieminen, Eetu Viitanen, Arturs Birznieks, Noa Järvensivu, Luukas Järvensivu ja Niko Seipiharju.Myös aikuisten peleissä saksalaiset osoittautuivat taitavammiksi luvin 5½–4½. Tamperelaiset pöytäjärjestyksessä (vasemmalla): Marko Tauriainen (puuttuu kuvasta), Eerikki Maula, Kai Muttilainen, Jorma Markkula ja Tapani Ahvenjärvi.

Jani pääsi heti aluksi testaamaan pikapelitaitojaan Fide-mestari Claus Dieter Meyerin kanssa. Ensimmäisen pelin shakkikirjailija ja Werder Bremenin palkkalistoilla oleva shakkivalmentaja Meyer voitti, mutta sai vaivoin remissin toisessa pelissä.Faarao ja presidentti: Kai Muttilainen ja Oliver Höpfner.Bremenin juniorivastaava Rolf Grossjean sai muistoksi Tampere-aiheisen kirjan matkalla olleiden tamperelaisten omistuskirjoituksella.Werder Bremenin shakkijaostolla riittää pyttyjä.

Tamperelaisia ryhmäkuvissa Weserstadionilla, jonne mahtuu yli 40000 jalkapallofania.Stadionia kiertää aurinkopaneelit. Energiaa saadaan niin paljon, että sitä jää stadionin tarpeiden jälkeen vielä ylikin.

Stadionin käytävien seinustoilla oli niin kuuluisien jalkapalloilijoiden, tässä Otto Rehhagelin, jalan- ja kädenjälkiä kuin shakkilautakin.

Lisää Tamperelaisesta Jorma Markkulan kirjoittamana.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja kuvia Bremenistä, hyvä kun jutussa on muutakin kuin pelkkiä pelaajien kuvia, heitä mitenkään aliarvioimatta. Antaa laajemman näkemyksen asiaan.

pohjoisesta

Anonyymi kirjoitti...

Telskatäti!!! Moi telska

Anonyymi kirjoitti...

Arturs kattoo pornoo!!!