20. heinäkuuta 2009

Viron avoin joukkuepikapelimestaruus 2009


Mestarit pokkaamassa palkintoa.

Viron joukkuepikapelimestaruuskilpailu ei ole samanlainen massatapahtuma kuin suomalainen loppukesän yhteisriento kymmenine peleineen ja oluttelttoineen päivineen. 19. heinäkuuta Tallinnassa pelattuun mukavaan turnaukseen osallistui kuitenkin 20 joukkuetta, joista kaksi Suomesta.


TammerSh vs. T. Truusi MKK 2. Karttusta vastassa vahvasti pelannut 12-vuotiaitten Euroopan mestari Ottomar Ladva.Miehiä ja Panomiehiä.

Lahden eteläpuolelle erityisen mestaruusnälkäisenä lähti Tammer-Shakin joukkue (Mika Karttunen, Aleksandr Volodin, Jyrki Kytöniemi ja Pekka Köykkä, kapteeninaan Marko Tauriainen). Enkä usko, että omalla tavallaan paljonkaan kunnianhimottomammin oli liikkeellä JySin ja Velhojen fuusiojoukkue (Sampsa Nyysti, Santul Kosmo, Tommi Verkasalo, Matti Herranen ja Aarne von Wright), joka oli nimetty kryptisesti Panomiehiksi. Suomalaisista oli mukana myös Markku Hartikainen, joka pelasi Reval Sportin kakkosjoukkueessa.

Kilpailusysteemi oli meikäläiseen tapaan verrattuna hiukan vieras. Alkukilpailu tahkottiin yhdessä ryhmässä 11-kierroksisena vajaakierroskilpailuna, joten jokaisen kierroksen välissä oli muutaman minuutin tauko uusia pareja odotellessa. Pitemmän päälle vähän uuvuttavaa odottelua, varsinkin hellepäivänä.


Ratkaiseva viimeinen kirros on lähtenyt käyntiin.

Tammer-Shakki selvisi alkukilpailusta kunnialla kuuden parhaan joukkueen finaaliin, joka pelattiin kaksinkertaisena täyskierosturnauksena. Panomiehet hyytyivät B-finaaliin, jossa sijoittuivat lopulta neljänneksi.


Turnauksen jälkeinen YYA-ottelu alkamassa.

Ensimmäisen kiepin jälkeen tammershakkilaiset ottivat johtoaseman, mutta toisena tullut SK Reval-Sportin ykkösjoukkue puuskutti niskaan vain pisteen päässä. Mestaruus ratkaistiinkin lopulta odotetusti Tammerin ja Revalin välillä ja mikä parasta - viimeisellä kierroksella, kun joukkueet olivat tasapisteissä. Tammer-Shakille olisi riittänyt parempien joukkuepisteiden ansiosta tasapeli, mutta Reval kaatui lopulta komeasti 3½-½.

Avoin mestaruus matkasi siis Tampereelle. Mitalit pantiin virolaisten kaulaan.

1. Tammer-Shakki 29½/40
2. SK Reval-Sport I 26½
3. MA Vabaettur I 20½
4. SK Reval-Sport II 16½
5. MA Vabaettur II 15
6. Rapla MK 12

Mestarit ja haastajat:


Mika Karttunen 9/10.


Aleksandr Volodin 7/10.


Jyrki Kytöniemi 7/10.


Pekka Köykkä 6½/10.


Riho Liiva 8/10.


Priit Leito 7½/10.


Roman Sergejev 5/10.


Rainer Raud 6/10.

Tulokset Viron Shakkiliitton sivuilla.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hip-hei huraa Tampere! Onnittelut mestaruudesta koko joukkueelle :)
T: Mansen mimmit

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut Tampereelle, hyvin meni mutta menköön.

T: Villinpohjolan väki.

Mikko kirjoitti...

Kannattaisikohan blikstin joukkue-SM järjestää meilläkin avoimena?

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut myös Panomiehille,
sitä tuli mitä haettiinkin!
Ensivuonna tavoitteet...ei sen korkeammalla!

Onkos shakinpelaajissa muita panimoalan-ihmisiä?

Terveisin,
Panomiesten Kapteeni