2. kesäkuuta 2009

Se on shakki ja matti

Arvoisa herra puhemies! Edellinen torjuntavoitto vei sokeritehtaan ja 2 000 työpaikkaa, tämä torjuntavoitto vie 400 miljoonaa euroa, 2,5 miljardia tapettua markkaa, ja tuhansia työpaikkoja. Alkaa hieman kyllästyttää tässä vaiheessa Vanhasen voittolinja, jota SDP ja kokoomus tukevat, myös vasemmistoliitto on hyväksynyt tämän ratkaisun.

Nimenomaan tämä cap-tuki tarkoittaa, että ranskalaisiin suurviljelijöihin, Englannin kuningattareen, näihin ei kosketa, ja luovasta osuudesta, lfa-tuista, ympäristötuista, jotka veisivät eteenpäin, jotka toisivat tuotantoa, sieltä leikataan 30 prosenttia, 20 prosenttia. Tämä on täysin käsittämätön. Tällaisessa kolhoosissa eletään, ja suomalainen maaseutu tyhjenee ja kuolee. Se on aivan selvä.

Mistä rahat otetaan? Varallisuusvero ökyrikkaille meni. Nostetaanko köyhien palvelumaksuja? Mistä te tämän rahoitatte? Perussuomalaiset eivät hyväksy tätä. Kaikki ne uhkakuvat Suomen maaseutua kohtaan, jotka ennen EU-jäsenyyttä sanottiin, ovat olleet totta, (Puhemies koputtaa) ja tämän linjan päässä on talonpojan kohtalo, se on shakki ja matti.

Kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Timo Soini
eduskunnan täysistunnossa 19.12.2005


Ei kommentteja: