29. lokakuuta 2012

Shakkitaktiikan taikaa


Suurmestari Yrjö Rantasen kirjoittama Shakkitaktiikan taikaa ilmestyy 9. marraskuuta. Teos on toinen osa Shakkikustannuksen keväällä aloittamasta Diagonaali-sarjasta. Tilaukset s-postilla: tilaukset@shakkikustannus.fi. Myös sarjan ensimmäistä osaa Ruutulauta roihuaa on vielä saatavilla, jos toimii nopeasti. Molempien kirjojen hinta on 12 eur / kpl (+ postikulut).

* * *

Takakansi:

Taitava taktikko näkee kauas ja syvälle. Oikea-aikaisella vedolla hän johtaa pelin pois solideilta uomiltaan asemiin, joissa piilee epävarmuuksia ja samalla mahdollisuuksia. Yrjö Rantasen momentum oli f4-siirto, josta kehittyi sisilialaiseen puolustukseen suomalainen hyökkäys. Heikki Westerinen heitti kuningasintialaisessa mustilla 6…Rc6 ja ajoi valkean vaikeuksiin daamisivustalla. Antti Pyhälä rakensi pelinsä useasti pitkälle edenneen laitasotilaan eli piikin varaan. Nämä ja parikymmentä muuta taktikkoa ovat pääosissa suurmestari Yrjö Rantasen kirjoittamassa pelikokoelmassa Shakkitaktiikan taikaa.

Diagonaali-sarjan numero 2 jatkaa aikamme suomalaismestareiden loistopelien esittelyä. Pelikommenteissaan Rantanen paljastaa maanläheisellä tyylillään shakkitaikurien ajatusten kulun. Teoksen lopussa on tilastotietoa tämän ja Diagonaali 1:n suomalaispelaajista.